Nederlands voor anderstaligen – lessen op maat

Van 2002 tot en met 2012 heb ik vier keer per jaar de cursus Nederlands voor au pairs in Baarn gegeven. Het materiaal voor deze cursus heb ik zelf ontwikkeld. De basisgrammatica werd uitgelegd in acht hoofdstukken die allemaal een verschillend thema hadden, zoals eten en drinken, aankleden, spelen, veiligheid in huis en op fiets. Op die manier leerden de au pairs een woordenschat waardoor ze al heel snel eenvoudige gesprekjes met de kinderen konden voeren.

De cursus Nederlands voor au pairs is een voorbeeld van lessen op maat. Wat heeft die groep of die persoon nodig om snel, makkelijk en efficiƫnt Nederlands te leren. En dat heeft niet alleen met woordenschat te maken. Een hoogopgeleide anderstalige leert veel sneller met duidelijke en gedetailleerde grammaticale uitleg, terwijl een lageropgeleide juist veel meer behoefte heeft aan voorbeelden en herhaling van (standaard)zinnen.

Samen kunnen we kijken wat de meest effectieve aanpak is om Nederlands te leren (vrijblijvend uiteraard). Ik nodig je dan ook van harte uit me even te bellen of te mailen.